• instalatie electrica
 • materiale electrice
 • buletin pram
 • verificari PRAM
 • Electro Service
  

  Verificari Pram - Masuratori PRAM - Certificate PRAM

  Verificari Pram - Masuratori PRAM - Certificate PRAM

  Instalatiile electrice trebuie verificate periodic conform legislatiei pentru a evita deteriorarea lor in timp din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcare excesiva a circuitelor,uzura echipamentelor, coroziune, imbatrinirea izolatiilor.

              Aceste verificari cuprind o serie de masuratori cum sunt: rezistenta de izolatie,impedanta de bucla, curentul de scurt circuit, rezistenta de dispersie a prizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare, verificarea aparatelor de protectie inclusiv a disjunctoarelor diferentiale.

   

  Cereti ACUM o oferta de verificari PRAM la numarul de telefon 0744.43.75.95

   

              Va putem oferi acest serviciu dispunind de oameni cu calificare si experienta PRAM, cu dotare de aparatura de testare conforma cu legislatia actuala.

  • Verificari profilactice PRAM  -  rezistenta de dispersie prize de pamant

  • Verificari PRAM pentru continuitati:  racord centura priza de pamant, motoare si tablouri electrice

  • Verificari PRAM materiale electroizolante: manusi, cizme, covor electroizolant

  • Eliberari Buletine de Verificare

  •  Masuratori si verificari in vederea PIF a instalatiilor electrice, deincalzire, ventilatie si climatizare

   

  pram.jpgUn buletin PRAM certifica verificarea prizelor de impamantare si paratrasnetelor si are ca scop:

  • Prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru;
  • Prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice; De exemplu: maternitati, fabrici ce utilizeaza benzina/motorina etc.
  • Verificare continuitatii nulului de protectie.

  Buletinele PRAM  sunt necesare la controalele efectuate de Protectia Muncii, Protectia Consumatorului si Pompieri.

  Verificarea si masurarea se efectueaza conform STAS 12604/4. Verificarea PRAM reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de pamantare si paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul este verificat periodic de metrologie autorizata. Periodicitatea verificarii PRAM este prevazuta de doua ori pe an (o data pe timp uscat si o data pe timp umed).

  Verificarea Periodica a Instalatiilor Electrice trebuie executata la intervalele de timp prevazute in normativele tehnice ce reglementeaza domeniul instalatiilor electrice executate in cladiri, iar prin aceasta putem evita situatii neplacute cum ar fi de exemplu: incendii, electrocutari, deconectari in alimentarea cu energie.

  Verificarea periodica a instalatiilor electrice este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcare excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune , imbatranirea izolatiilor.

  In consecinta legislatia prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate si testate periodic.

  Aceste verificari cuprind o serie de masuratori cum sunt: rezistenta de izolatie, impedanta de bucla, curentul de scurt circuit, rezistenta de dispersie a prizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare, verificarea aparatelor de protectie inclusiv a disjunctoarelor diferentiale.

  In urma analizarii acestor masuratori se emit Rapoartele de incercari pentru instalatia verificata, rapoarte  care certifica starea instalatiilor si echipamentelor electrice.

  Toate acestea sunt executate de personal cu indelungata experienta in domeniu si care dispune de o dotare de ultima generatie conforma cu standardele si normativele in vigoare.

   

  Solicitati aici o oferta de pret pentru verificarea electrica periodica PRAM

   

  VA ADUCEM LA CUNOSTINTA
  » ca periodicitatea masuratorilor si verificarilor instalatiilor electrice (pram) este o data la 6 luni si este indicat sa se faca o data pe timp umed si o data pe timp uscat.
  » masuratorile si verificarile instalatiilor electrice se efectueaza conform STAS 12604/4 si STAS 12604/5.

   

  pram2.jpgMăsurarea şi verificarea prizelor de pământ.

  Măsurarea şi verificarea legăturilor de ramificaţie între priza de pământ şi utilaje, tablouri etc. Măsurarea şi verificarea rezistenţei de izolaţie la cabluri sau conducte de energie. În aceste măsuratori sunt incluse următoarele: verificarea instalaţiei electrice în totalitate, precum şi mici reparaţii ce nu necesită mari consumuri de materiale. Reparaţiile majore la  instalaţia electrică ce necesită un consum mare de materiale pot  fi executate contra cost pe  bază de contract. Această activitate este realizată de personal de specialitate, electricieni autorizaţi ANRE conform legislaţiei în vigoare.

  Mijloacele şi echipamentele electrice de protecţie trebuie să fie verificate, în conformitate cu prevederile reglementărilor şi regulilor tehnice aplicabile, înainte de utilizare, la punerea în funcţiune, după reparaţii sau modificări şi apoi periodic (în exploatare). (Hotărâre nr. 1.146 din 30 august 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă

   

  Verificarea si masurarea vor fi executate in conformitate cu legislatia in vigoare privind normele de sanatate si securitate in munca in instalatiile electrice:

  • STAS 12604/4 - 89,priza pamand ELS.jpg
  • STAS 12604/5 - 90,
  • PE 116,
  • PT-16
  • Legea 318/2003,
  • Legea 319/2006,
  • DGPSI 004,
  • HG 1146/06 Anexa1 pct 3.3.2.3

   

  In urma verificarii PRAM se intocmeste buletin de verificare PRAM care cuprinde:

  • Conditiile de masurare
  • Tipul aparatului folosit la masuratoare
  • Numele executantul si locul masurarii, acestea fiind necesare la controalele efectuate de Protectia Muncii,  Protectia Consumatorului si Pompierii.
  • Copie dupa certificatul metrologic al aparatului folosit la masurare
  • Copie dupa autorizatia ANRE care da dreptul emitentului sa emita buletin PRAM

   

  Cum realizam o priza de pamant?  <<Click aici>>

   

  * Verificari PRAM * Buletine PRAM * Masuratori PRAM * Certificat PRAM * Verificare PRAM * Buletin PRAM * Verificarea prizelor de pamant * Verificarea inpamantarii * Masuratori electrice * Electrician PRAM * SSM PRAM

  Blog:

  Rezistivitatea solului - calitatea dispersiei la prizele de pamant

  O buna cunoastere a proprietatilor solului ne ajuta la o cat mai corecta calculare a rezistivitatii acestuia. In multe aplicatii pe teren se considra o valoare medie a rezistivitatii p a solului, calculata in urma unor masuratori si analize de sol unde se accepta o constitutie omogena a solului. Pentru masurarea rezistivitatii solului exista metode standardizate. Un lucru de care se tine cont, in timpul testelor, este faptul ca curentul care strabate straturile de pamant  sa imite cat mai fidel pe cea a instalatiei finale, si se interpreteaza cu precautie a rezultatelor. In cazul in care nu avem valoarea reala a rezistivitatii solului p, se ia ca baza de calcul prezumata valoarea 100Qm.

   

  Mai mult

  Despre disjunctoare si curbele de declanșare

  Pentru verificarea disjunctoarelor se executa masuratori si verificari PRAM (alternanta pozitiva si negativa la tensiunea alternativa: timp declansare si prag curent in mA).

  Mai mult

  Rezistivitatea solului

  Conform definiției și a percepției generale, solul poate fi considerat partea solidă a globului terestru, alcătuită dintr-un amestec de granule minerale provenite din dezagregarea rocilor și din alte componente organice. Această definiție se extinde și asupra apelor care acoperă scoarța solidă a globului.

  Mai mult
  from_blog